• Onderhoud
  • Onderhoud
  • Onderhoud
  • Onderhoud
  • Onderhoud

Onderhoud

Teak onderhoud

Teak is een tropisch hardhout met een dichte structuur en een hoog gehalte aan natuurlijke olie, waardoor het hout zeer goed bestand is tegen rotten en ongevoelig voor zon, regen, sneeuw en vrieskou.
Teak is een natuurlijk materiaal. Na verloop van tijd zal de kleur van het hout veranderen, afhankelijk van de weeromstandigheden waarin het hout zich bevindt. Voor het vervaardigen van teakmeubelen wordt enkel gebruik gemaakt van de beste kwaliteit van teak. Wanneer de meubelen buiten blijven staan en op natuurlijke wijze verouderen, zal de kleur van het oppervlak van het hout geleidelijk evolueren naar een zachte, zilvergrijze tint. Deze verandering van kleur heeft totaal geen invloed op de sterkte van het meubel.

Gloster adviseert u om het meubel op deze natuurlijke manier te laten verouderen. Om deze zilvergrijze tint te behouden, raden wij u aan om het meubel te reinigen met een borstel, water en een zachte zeep. Maak geen gebruik van een hogedrukreiniger om uw meubelen te reinigen, het oppervlak zal hierdoor zeer ruw worden. Wanneer u het meubel niet of slecht reinigt, zal het meubel donkergrijs/zwart worden van kleur. In dat geval kunnen wij u een Cleaner en Protector aanbieden om de oorspronkelijke kleur van het meubel te herstellen.

Voor hen, die de goudbruine kleur van nieuwe teak verkiezen, biedt Gloster een uitgebreid gamma onderhoudsproducten aan. Verweerde teak kan grondig gereinigd worden met Teak Cleaner en de kleur van het hout kan hersteld worden met een Teak Protector. Teak olie kan u enkel gebruiken voor meubelen binnenshuis of voor meubels die in het verleden reeds behandeld werden met Teak olie, voor buiten raden wij u een Teak Sealer aan.

Teak Cleaner - Teak Protector- Teak Sealer

Verkrijgbaar bij uw tuinmeubelenspecialist Zonnewende.